2019-2020 Başvuru Dönemi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Sevgili Öğrencimiz,

YÖK henüz başvuru takvimini açıklamadı. Ancak başvuru öncesinde hatırlatmak istediğim noktalar var.

2019-2020 Farabi Değişim Programına başvurabilmek için lisans ortalamanızın en az 2.00 olması gerekiyor ancak en önemli şart bu değil. Sonradan pişman olmamak için, aşağıdaki noktaları kontrol edin:

1) Farabi Protokollerimiz linkine tıkladığınızda gitmek istediğiniz üniversitelerle yaptığımız protokoller içinde kendi bölümünüz var mı?

2) Başvuracağınız üniversite online başvuru / dil şartı vs. gibi ek işlemler yapmanızı istiyor mu?

3) Başvuru yapacağınız üniversitede verilen dersler sizin alacağınız dersler ile içerikte ve kredide birbirine eşit mi?

Farabi mantığı şöyledir: Gelecek akademik yıl (2019-2020) hangi dersleri almanız gerek?  Şimdi bu dersleri gitmek istediğin yerde içerikleri aynı, kredi ya da AKTS'leri birbirine yakın, olan derslerle eşleştirmen gerekiyor. Bunu da ders kataloglarına bakarak öğrenebilirsin. Aslında gitmek istediğin değil GİDEBİLECEĞİN üniversiteleri seçmen önemli.

4) Farabi değişim evrak düzenleme işi en yoğun olan başvuru programından biridir. Herşey bilgisayar ortamında doldurulsun, üç nüsha çıktı alınsın, imzalatılsın, teslim edilsin ister. Sürekli "ne unuttum acaba?" hissi yaratır. Buna hazır mısınız?

Bu şartlar sizin için uygunsa 2 üniversite seçebilirsiniz. Ortalama durumuna göre 1 tanesine yerleştirme yapılır; maalesef bazen hiçbirine de yerleşemeyebilirsiniz.

Eğer yerleşirseniz, web sitemizi takip ediniz. Bize vermiş olduğunuz başvuru formundaki email adresinizi kontrol ediniz çünkü kazandıktan sonra ne yapacağınız ile ilgili toplantı düzenleyeceğiz.

Öğr. Gör. Eda BAKİ ZENGİN
Farabi Kurum Koordinatörü