2020-2021 Başvuru Dönemi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Sevgili Öğrencimiz,

Bu değişim programı YÖK'ün belirlediği akademik takvime göre düzenlenmektedir. YÖK henüz önümüzdeki dönemin takvimi hakkında bilgi yayınlamamıştır. Ancak, genelde 1-15 Mart tarihleri arası başvuru alınmaktadır.

Farabi değişim programında Güz+Bahar ya da Sadece Güz dönemi anlaşmamız olan başka bir üniversitede burslu olarak öğrenim görebilirsiniz.

2020-2021 Farabi Değişim Programına başvurabilmek için lisans ortalamanızın en az 2.00 olması gerekiyor ancak en önemli şart bu değil. Sonradan pişman olmamak için, aşağıdaki noktaları kontrol edin:

1) Farabi Protokollerimiz linkine tıkladığınızda gitmek istediğiniz üniversitelerle yaptığımız protokoller içinde kendi bölümünüz var mı?

2) Başvuracağınız üniversite online başvuru / dil şartı vs. gibi ek işlemler yapmanızı istiyor mu?

3) Başvuru yapacağınız üniversitede verilen dersler sizin alacağınız dersler ile içerikte ve kredide birbirine eşit mi?

Farabi mantığı şöyledir: Gelecek akademik yıl (2020-2021) hangi dersleri almanız gerek?  Şimdi bu dersleri gitmek istediğin yerde içerikleri aynı, kredi ya da AKTS'leri birbirine yakın, olan derslerle eşleştirmen gerekiyor. Bunu da ders kataloglarına (genelde her üniversite öğrenci işleri daire başkanlığı linkinde açıklar bunu) bakarak öğrenebilirsin. Aslında gitmek istediğin değil GİDEBİLECEĞİN üniversiteyi seçmen önemli.

4) Farabi değişim evrak düzenleme işi en yoğun olan başvuru programından biridir. Herşey bilgisayar ortamında doldurulsun, üç nüsha çıktı alınsın, imzalatılsın, teslim edilsin ister. Sürekli "ne unuttum acaba?" hissi yaratır. Buna hazır mısınız?

Eğer yerleşirseniz, web sitemizi takip ediniz. Bize vermiş olduğunuz başvuru formundaki email adresinizi kontrol ediniz çünkü iletişim şeklimiz öncelikli olarak e-mail olacak.

Sevgiler

Öğr. Gör. Eda BAKİ ZENGİN